section-d759f27
//www.tplaser.co.rs/wp-content/uploads/2019/12/Dimometar.jpg

Dimometar LA-2 OBD

Mikroprocesorski uređaj za merenje i analizu dimnosti izduvnih gasova dizel motora

Tehnički podaci:

Napajanje220±20V, 50Hz
Potrošnja300W
DisplejLCD, alfanumerički 2x20 znakova
ŠtampačMatrični, 20 znakova u redu
Papirna trakaStandardna širina 58mm mm maksimalno
Sonda∅16 /∅ 21,7  mm
Crevo za transport uzorka∅22 x 3000 mm
Temperaturski opseg rada5-45C
Opseg merenja0 - 100%, sa obračunom K[m-1]
Max. greška merenja2%
Brzina merenja50 [S-1]

Opšte o uređaju LA-2 OBD:

Dimometar LA-2 OBD je namenjen autoservisima i stanicama za kontrolu tehničke ispravnosti vozila u cilju brze provere saobraznosti proizvodnje ili stanja vozila sa gledišta aerozagađenja, sankcionisanog Pravilnikom 24 ECE, ANEKS 5 (metoda slobodnog ubrzavanja).

Uređaj se zasniva na mikroprocesoru SAB80C535, koji sadrži interne A/D konvertore sa 10 bitnom rezolucijom. Sat realnog vremena sa kalendarom (RTC58321), obezbeđuje automatsko registrovanje datuma i dnevnog vremena merenja. Zajedno sa CMOS memorijom, ovaj sat se održava u stanju sțalnog rada uz pomoć litijumske baterije.

Specifične konstrukcije sonde za uzimanje uzoraka gasova i mernekomore, te mikroprocesorska tehnologija merenja i obrade podataka,LCD alfanumerički pokazivač i matrični štampač za brojčano idijagramsko predstavljanje rezultata merenja, čine daje DimometarLA-2 OBD jednostavan za rukovanjei pouzdan u radu.

Princip merenja se zasniva na utvrđivanju gubitaka svetlosnog fluksau mernoj komori. S obzirom da je signal nemodulisan, zaprosvetljavanje homogenog mernog stuba izduvnog gasa moguće jeprimeniti različite izvore svetlosti (svetleće diode različitih talasnihdužina emitovane svetlosti, uključujući i belu svetlost, ili pak sijalicesa grejnim vlaknom).Prateći zahteve Pravilnika o opacimetrima ( Sl. Glasnik RS,br.15/2015) odabrana je merna grupa u spektru zelene svetlosti.

DIMOMETAR LA-2 OBD KORISNIČKO UPUTSTVO